دکتر علی اکبر حداد زاده با اعلام این خبر گفت: بیماری تب کریمه کنگو یک بیماری ویروسی می باشد که بین دام و انسان مشترک است. گزش کنه شایعترین راه انتقال این بیماری از دامی به دام دیگر می باشد که در فصل تابستان شیوع بیشتری پیدا می کند. از آنجا که این بیماری مهلک به شمار می رود به دامداران و مصرف کنندگان گوشت قرمز توصیه می شود با رعایت موازین بهداشتی از شیوع و انتقال این بیماری در جمعیت دامی و نیز جامعه انسانی پیشگیری نمایند.
مدیر کل دامپزشکی استان یزد در ادامه به اهمیت کشتار اصولی دام در کشتارگاه و نقش آن در پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو اشاره نمود و گفت: کشتار غیر مجاز دام به معنای کشتار حیوان در خارج از کشتارگاه بدون نظارت کارشناسان دامپزشکی می باشد و یکی از عوامل مهم در شیوع و بروز بیماری تب کریمه کنگو به شمار می رود.
وی در توضیح این مساله افزود: اگر دامی مبتلا به این بیماری باشد و کشتار شود، خون و آلایشات این دام دارای مقدار زیادی ویروس کشنده بیماری کریمه کنگو است که از طریق هر گونه زخم، خراش و یا تماس با مخاطات بدن قادر به نفوذ به درون بدن انسان و بیمار نمودن فرد در معرض تماس است. به همین جهت کارشناسان دامپزشکی همواره به مصرف کنندگان و دامداران هشدار می دهند به هیچ عنوان دامی را خارج از کشتارگاه ذبح ننمایند. همچنین از کشتار دام های تب دار خودداری کنند.
این مقام مسئول ضمن تاکید بر مزیت های مصرف فراورده های خام دامی تحت نظارت دامپزشکی تصریح کرد: از آنجا که در کشتارگاه ها نظارت های بهداشتی از طریق کارشناسان فنی بر روی دام ها و روند کشتار اعمال می گردد و لاشه ها از نظر وضع سلامت و علائم انواع بیماری های دام مورد بررسی قرار می گیرند مصرف چنین فراورده هایی برای مصرف کننده بسیار ایمن تر می باشد.
وی در پایان یادآور شد: از آن جا که بیماری کریمه کنگو علائم ظاهری مسخصی ندارد به شهروندان توصیه می شود به منظور اطمینان از سلامت گوشت و پیشگیری از ابتلاء به بیماری تب کریمه کنگو قبل از مصرف، آن را به مدت 24 ساعت در یخچال و در دمای 0- 4 درجه سانتی گراد قرار داده و هنگام قطعه بندی گوشت استفاده از دستکش را فراموش ننمایند.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
شنبه 23,نوامبر,2024